proeflokaal
Decoratief rode lijn
Bier proeven op een historische plek

Proeflokaal Sommelsdijk

Kom de oorsprong van Solaes beleven in het proeflokaal

Het Solaes proeflokaal in Sommelsdijk is de plek op Goeree-Overflakkee waar je geniet van lokaal gebrouwen bieren. Knus, ongedwongen en sfeervol. Elke vrijdag en zaterdag ben je er welkom voor vers getapt bier met een typisch Flakkees karakter. Dit is waar het allemaal begon voor de Solaes bierbrouwerij.

Op de bierkaart in het proeflokaal vind je een ruime selectie aan speciaalbieren. Ga voor een ‘klassiek’ Solaes bier, een eenmalig (seizoens)bier of een van de vele collabs met bevriende brouwers. Van de tap of de fles. Allemaal met liefde en passie gebrouwen. Zin in een bierproeverij? Dat kan natuurlijk ook. Voor de lekkere trek zijn er heerlijke borrelplanken samengesteld uit verse streekproducten.

proeflokaal-sommelsdijk

Solaes bier proeven en drinken op een historische plek

Het Solaes proeflokaal bevindt zich in het pand van een oud dorpscafé. Dat ‘proef’ je nog steeds. De muurschildering van de Flakkeese legende en oud-uitbater Dana, het glas-in-lood, de mooie oude toog. Het is echt een bijzondere plek waar we nog steeds trots op zijn. Het proeflokaal staat voor ouderwetse gezelligheid en bier drinken op legendarische grond. Dit is ook waar het voor Solaes allemaal begon. Tot 2024 stonden de ketels van de bierbrouwerij hier en werd het bier benedendijks gebrouwen.

proeflokaal-solaes
proeflokaal-solaes

Solaes is bijzonder, maar ook bijzonder toegankelijk

Of je nu alleen komt, met vrienden, familie of een vrijdagmiddagborrel hebt met collega’s, de deur van het proeflokaal staat voor je open. We kennen ons bier natuurlijk als geen ander. Dus vertel wat je lekker vindt en we serveren een bier dat bij jou past. Solaes is bijzonder, maar ook bijzonder toegankelijk. Het maakt niet uit of je jouw eerste speciaalbier drinkt of een ervaren bierliefhebber bent. Er is altijd een bier naar jouw smaak.

In het proeflokaal in Sommelsdijk is Solaes voor het eerst gebrouwen en gebotteld.
Solaes wordt inmiddels overal geproefd en gedronken, maar in het proeflokaal beleef je ons bier waar het allemaal begon.

Het proeflokaal in Sommelsdijk is elke vrijdag en zaterdag geopend van 15:00 uur tot 20:00 uur.